Yoga øjenpuder, brudekjoler og Dronning Margrethe

økologisk yoga øjenpuder. økologisk bomuld og økologisk hørfrø. håndlavet i Danmark
Jeg er nærmest født på modemessen i Bella Centret! To uger efter min mor havde født mig, tog hun mig med. Der lå jeg så i min lift, mens min mor og far solgte fest- og brudekjoler. Mine forældre havde i 25 år en kjolevirksomhed. De designede, producerede og solgte kjoler til hele Norden. Virksomheden opkaldte de efter min mor, Anna Liisa Buur, som også designede kjolerne.

Da jeg var lille, nægtede jeg at gå i børnehave, så min mor og far måtte i stedet tage mig med hen på deres fabrik. Her hyggede jeg mig for vildt. Fabrikken var i to etager. I underetagen var systuen, hvor ca. 100 kvinder konstruerede og syede kjolerne, og på etagen over var der lager og kontor. Jeg brugte dagene på at tegne kjoler, indsamle knapper og andet godt, som jeg lavede om til ting til mine Barbie-dukker. 

Da jeg den anden dag kiggede igennem en netop udgivet bog om Damerne fra Lemvig, som min far solgte kjoler til, stødte jeg på et billede taget i Bella Centret, hvor Dronning Margrethe besøgte mine forældres stand. Det fik mig til at mindes tiden, hvor jeg som en lille pige lå og gemte mig under alle brudekjolerne og prøvede dem på i smug. 

Mine forældre har for længst lukket deres virksomhed. Da de lukkede, gemte min mor blandt andet en masse trykknapper. Trykknapper, som skulle have været syet i de fine kjoler. I dag har jeg arvet de gamle fine metal trykknapper, og syer dem nu i øjenpuder. Trykknapperne havde nok regnet med, hvis de de altså kan den slags, at de skulle have været med til flotte og vigtige fester, men sådan skulle det ikke gå!

De nye øjenpuder fra Anne Buur Studio er alle håndlavet i Danmark med kærlighed for faget og med respekt for materialerne. Alle mønstre er lavet ud fra zero-waste princippet. Materialerne er økologisk bomuld og hørfrø. Ingen form for aroma. Det må man selv tilføje, hvis man vil have det. OG, så er der jo selvfølgelig også de gamle trykknapper.

Jeg bliver helt rørt, når jeg tænker på de trykknapper og deres rejse først til mig og dernæst videre fra mig til dig. 

Dronning Margrethe, modemesse, Bella Centret. modedesigner. Håndlavet økologisk yoga øjenpuder lavet af økologisk bomuld og hørfrø

 


Older post Newer post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published